Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přítomnost zloděje nechala psa v klidu.

KRÁLOVÉHRADECKO - Zatímco žena ukládala věci do vozidla, přišla o kabelku. 

Zjevné nepozornosti  44leté ženy využil na parkovišti před obchodním domem v Hradci Králové, části Březhrad, v sobotu odpoledne dosud neznámý zloděj. Poškozená si poté, co nakoupila, chtěla uložit zboží do vozidla, které měla zaparkované na přilehlém parkovišti. S nákupním vozíkem přijela k dodávkovému vozu a do kabiny si nejprve odložila tašku s doklady a finanční hotovostí, přičemž ponechala vše volně přístupné.  Poté poodešla vyložit zboží do nákladového prostoru, což jí prý trvalo pouze pár minut. Když se vrátila do přední části vozu, zjistila, že ji neznámý zloděj stihl mezitím odcizit odloženou tašku i s mobilním telefonem, doklady a finanční hotovostí. Krádeži jí vznikla škoda přesahující 9 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení, za což hrozí pachateli trest odnětí svobody až na 2 léta.

Větší štěstí měla 39letá žena, kterou neznámý zloděj překvapil na tomto parkovišti v létě. Při nakládání zboží jej totiž majitelka vozidla shodou náhod vyrušila.  Naštěstí nic nestihl odcizit a z místa utekl. Poškozená žena na policii později uvedla, že její překvapení ze zloděje bylo v té chvíli o to větší, neboť měla ve vozidle svého psa, který však prý ani nezaštěkal!

Protože nejsou krádeže odložených kabelek, tašek a věcí z vozidel či nákupních vozíků nepozorných zákazníků vyjímkou, policisté znovu upozorňují občany na větší obezřetnost.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 29. září 2014 v 10:25

vytisknout  e-mailem