Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Poškození cizí věci a výtržnictví.

KRÁLOVÉHRADECKO - Obvinění si vyslechl nezletilý mladík. 

Na případu spolupracovali policisté z Obvodního oddělení policie III Hradec Králové s kolegy ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové.
Z provinění poškození cizí věci a z výtržnictví byl v těchto dnech obviněn 15letý mladík z Hradce Králové. Policisté mu kladou za vinu, že dne 25. 12. 2013 vhodil v ulici Pod Zámečkem do poštovní schránky jednoho domu zapálenou petardu a z místa utekl. Petarda ve schránce explodovala, roztrhla vnitřní plechovou stěnu a poškodila nejméně čtyři sousední schránky. Navíc došlo při explozi k odtržení dvířek jedné ze schránek, které byly nárazem odmrštěny do dveří jednoho z bytů. Současně došlo k poškození domovního telefonu a zvonkových tlačítek. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 8 tisíc korun. Policisté v této souvislosti opět upozorňují a varují všechny uživatele zábavní pyrotechniky, aby si byli vědomi, že jejím neodborným a nesprávným používáním mohou být nebezpeční nejen sobě, ale i svému okolí!
Tento nezletilý mladík je dále důvodně podezřelý, že v polovině února 2014 úmyslně v Hradci Králové - Třebši poškodil kopy a údery zpětná zrcátka u nejméně 14-ti zaparkovaných vozidel. Jednání se měl dopustit pod vlivem alkoholu.
Obvinění se k provinění částečně přiznal a hrozí mu až rok odnětí svobody.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 9. 4. 2014 v 11:20
 

vytisknout  e-mailem