Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivista odcizil v lékárně lék v ceně přes 2 tisíce korun

KRÁLOVÉHRADECKO - Policisté ho zdraželi na útěku z místa činu. 

Policisté z Obvodního oddělení policie I v Hradci Králové zahájili úkony trestního řízení kvůli krádeži, která se stala v jedné královéhradecké lékárně. Té se podle zjištění policistů dopustil 25letý recidivista z Jablonce nad Nisou, kterého zadrželi policisté  přímo na útěku z místa činu.

Podezřelý muž přišel do lékárny v sobotu (dne 11. 4. 2015) v ranních hodinách jako zákazník a požádal zde obsluhu o lék Wobenzym, 800 tablet. Když zboží lékárnice položila na prodejní pult a chtěla vyřídit jeho další objednávku (požadavek na další léky), využil její nepozornosti, balení odcizil a dal se na útěk.
O případu byl prostřednictvím linky 158 informován operační důstojník, který na místo činu okamžitě poslal policejní hlídku. Muži zákona současně získali i popis pachatele, který měl mít na sobě mj. červenočernou bundu. Hlídka proto ihned vyrazila pátrat do okolí lékárny, kde asi 200 metrů od místa spatřila muže, odpovídajícímu popisu. Poté, co podezřelý při kontrole předložil své doklady, dobrovolně policistům vydal i odcizené balení s léky v hodnotě 2.690 korun, které, jak sám uvedl, odcizil v nedaleké lékárně. Muž byl proto zadržen a převezen na policejní služebnu. Lustrací vyšlo najevo, že uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl v minulosti souzen za majetkovou i násilnou trestnou činnost. Případ policisté vyřešili ve zkráceném přípravném řízení a muži sdělili podezření z přečinu krádeže. Do protokolu odmítl vypovídat. Za uvedené jednání mu hrozí až 3letý pobyt za mřížemi.

Foto: Policie ČR
por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 16. dubna 2015
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem