Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Taktické cvičení IZS

KRÁLOVÉHRADECKO - Požár domova pro seniory 

Dne 12. května 2015 se uskutečnilo v Domově U Biřičky v Hradci Králové (domov pro seniory) taktické cvičení složek IZS Královéhradeckého kraje. Tématem cvičení byly záchranné a likvidační práce  při zdolávání mimořádné události – evakuace osob a majetku z důvodu požárů uvedeného objektu.
Cílem cvičení bylo již tradičně prověřit činnost operačních středisek IZS Královéhradeckého kraje v operačním řízení, systém vyrozumění složek IZS a dotčených orgánů státní správy a samosprávy. Dále připravenost a akceschopnost složek, jejich činnost, koordinaci a vzájemnou komunikaci v místě společného zásahu..
Námětem cvičení byl požár ve 3. patře budovy na pokoji jednoho z obyvatelů domova. Hlášení o požáru bylo předáno elektrickou požární signalizací na operační středisko. Na místo zásahu se poté dostavila Jednotka PO HZS Khk, dále Policie ČR, ZZS Khk a Městská policie. Všechny přítomné složky zde plnily své úkoly, přičemž policisté byli na místě z důvodu zabezpečování příjezdové komunikace pro volný a bezpečný průjezd vozidle složek IZS, včetně provedení uzávěry komunikace a prostor. Na místě bylo přítomno také speciální vozidlo "MKKC" – tzv. mobilní kontaktní a koordinační centrum, které je vybaveno moderní informační a komunikační technikou. Vozidlo je tradičně využíváno právě v rámci zajištění akceschopnosti Policie ČR a ostatních složek IZS.
Tato společná akce opět ověřila připravenost i akceschopnost Policie ČR a složek IZS, včetně možnosti využití dalších sil a prostředků, které jsou k dispozici z policejních útvarů (např. letecká služba, služební kynologie apod.).

por. Mgr. Lenka Burýšková
13. května 2015 v 14:40

vytisknout  e-mailem