Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úvěrový podvod

KRÁLOVÉHRADECKO - Policisté zabránili škodě. 

Z přečinu úvěrový podvod s trestní sazbou až na dvě léta obvinil policejní komisař z oddělení hospodářské kriminality 21letou ženu z Hradce Králové. Podle obvinění uzavřela v prosinci loňského roku s jednou stavební spořitelnou smlouvu o stavebním spoření s cílovou částkou 400 tisíc korun a současně podala žádost o překlenovací úvěr ve stejné výši. K žádosti předložila potvrzení o výši příjmu s tím, že je zaměstnána jako asistentka ředitele u jedné společnosti s měsíčním příjmem 14,5 tisíce korun. Dále je jí kladeno za vinu, že obdobný trik zvolila v lednu t.r., kdy uzavřela smlouvu s jednou bankou o poskytnutí bankovních a platebních služeb, součástí které bylo i poskytnutí úvěru ve výši 5 tisíc korun. Ve skutečnosti však byla vedena jako uchazeč o zaměstnání na úřadu práce.

Policisté v této věci rovněž zahájili úkony trestního řízení, a to kvůli podezření na úvěrový podvod ve formě účastenství ze strany 48letého muže. Ten je podezřelý, se na jednání obviněné podílel tím, že jí měl poskytovat rady, doprovod na jednání se společnostmi a dále měl pro ženu obstarat nepravdivá potvrzení o výši příjmu.

Není bez zajímavosti, že díky včasnému zakročení ze strany policie nedošlo vůči shora uvedeným právnickým osobám k vyplacení požadovaných úvěrů a tudíž k žádné škodě.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 17. 6. 2015 v 10:20

vytisknout  e-mailem