Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do prodejny na Benešově třídě

KRÁLOVÉHRADECKO - Policisté obvinili dva mladíky. 

Z přečinu krádeže a poškození cizí věci, spáchaných ve spolupachatelství, byli v těchto dnech obviněni dva mladíci ve věku 18let a 19let z Hradce Králové. Policisté jim kladou za vinu, že se v polovině září ve večerních hodinách vloupali do jedné z prodejen na třídě E. Beneše v Hradci Králové. Starší z dvojice měl nalezenou kovovou tyčí  rozbít skleněnou výplň u vstupních dveří prodejny a vniknout dovnitř, druhý mladík měl mezitím venku hlídat. Z prodejny po nezvané návštěvě zmizelo během několika málo minut celkem devět lahví alkoholu, šest balíčků cigaret, včetně několika kusů salámu a sýra. Poškozením dveří prodejny vznikla škoda předběžně vyčíslená na 10 tisíc korun a na odcizeném zboží přes 5 tisíc korun. Policistům se bezprostředně po tomto vloupání podařilo u místa činu  zadržet podezřelého 18letého mladíka a zajistit i pár lahví alkoholu. K činu se ještě na místě přiznal. Vzhledem k jeho podnapilosti skončil na protialkoholní záchytné stanici a na policii byl převezen až po vystřízlivění.
Policisté následně zadrželi i druhého podezřelého, kterého navíc obvinili z výtržnictví. V květnu měl totiž v nočních hodinách poškodit na jednom z parkovišť na Moravském Předměstí celkem šest zaparkovaných vozidel, u kterých nalezeným kamenem poškodil čelní skla. Celková škoda byla v tomto případě vyčíslena na téměř 40 tisíc korun.
Mladšímu z dvojice hrozí až 2letý pobyt za mřížemi. Druhému obviněnému, který je stíhán vazebně, hrozí o rok vyšší trest.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 23. září 2014

vytisknout  e-mailem