Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Řídím, piju nealko pivo!"

JABLONEC NAD NISOU - Řidiči obdrželi nealkoholické pivo a alkotest. 

     V letošním roce v období letních prázdnin probíhá na celém území České republiky akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo!“. Tato preventivní akce je pořádána ve spolupráci Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven. Jedná se o prezentační aktivitu Policie ČR v oblasti preventivního působení nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Projekt je zaměřen na zodpovědný přístup řidičů k pití alkoholu – piva. Český svaz pivovarů a sladoven se touto aktivitou zaměřuje na prevenci alkoholu za volantem. Akce byla oficiálně zahájena 29. června a ukončena bude 3. září.
 
     Jejím cílem je zvýšit podvědomí řidičů o nealkoholickém pivu jako alternativě z hlediska dodržování zákona, zásad bezpečnosti a také jako motivace řidičů k zodpovědnému pití piva. Nealkoholické pivo je jednou z možností, jak si řidiči mohou dopřát svůj oblíbený nápoj a přitom dodržovat platné zákony.
 
     Ve čtvrtek 16. srpna v odpoledních hodinách tato akce proběhla i v Jablonci nad Nisou. Policisté na dvou stanovištích – v ulicích U Přehrady a Turnovská kontrolovali řidiče osobních i nákladních vozidel. Všichni kontrolovaní řidiči se podrobili dechové zkoušce. Ti, jejichž zkouška měla negativní výsledek, obdrželi od zástupkyně Českého svazu pivovarů a sladoven nealkoholické pivo a jednorázový alkotest.
 
     Během akce bylo zkontrolováno celkem 21 řidičů motorových vozidel a jeden cyklista. A právě tomuto cyklistovi policisté krátce po čtrnácté hodině u jablonecké přehrady naměřili v dechu 1,04 promile alkoholu. Pozitivní výsledek dechové zkoušky měl i jeden z řidičů, kterému byla v dechu naměřena hodnota alkoholu 0,84 promile.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
17. srpna 2012
 
 

vytisknout  e-mailem