Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže v kempech

JIČÍNSKO - Zloději okrádají spící rekreanty.  

Okrást spící rekreanty se nestyděl v  noci na sobotu 30. července neznámý pachatel v kempu na Pecce. Nepozorovaně vnikl do zadní části neuzamčeného vozidla Fiat Ducato, kde spal majitel s přítelkyní, a z odložené mikiny odcizil hotovost  a z batohu pak notebook Acer, mobilní telefon Nokia Lumia a peníze. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 17 tisíc korun. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, pátrají novopačtí policisté.

Ve stejné době úřadoval zloděj i v kempu v Jinolicích. Z neuzamčeného  vozidla Škoda Octavia odcizil dámskou kabelku, ve které se nacházely peněženka s hotovostí, platební kartou a osobními doklady a dále mobilní telefon Samsung, vše v celkové hodnotě 10 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

Zloděj řádil i v kempu v Milovicích, kde v noci na sobotu 30. července odcizil z neuzamčeného karavanu, ve kterém spal majitel s rodinou, dámskou kabelku, kterou následně ponechal před karavanem. Pochopitelně bez hotovosti, kterou si vzal. Majitel vyčíslil škodu na téměř 6 tisíc korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. 

Dalším místem, kde řádil zloděj,  byl kemp v Miletíně. V tomto případě se pachatel zaměřil na stan, ve kterém spala rodina. Z předsíně odcizil peněženku a mobilní telefon Samsung J5. Peněženku, ze které si vzal hotovost, pak pohodil venku před stanem.  Celková škoda byla vyčíslena na téměř 6 tisíc korun. I v tomto případě hrozí pachateli za přečin krádeže až dva roky vězení.

por. Hana Klečalová, DiS.
1. srpna 2016 v 12:09

vytisknout  e-mailem