Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Není obchod jako obchod

KRAJ - Muž čelí obvinění ze zvlášť závažných zločinů. 

Obchodování s lidmi patří bezesporu mezi nejzávažnější trestnou činnost. Bohužel i takové případy musí řešit královéhradečtí kriminalisté, kteří v těchto dnech jeden z posledních případů ukončili a předali na Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové s návrhem na podání obžaloby proti 39letému muži a 17letému mladíkovi.

Vše začalo v březnu letošního roku, kdy starší z mužů vymyslel "podnikatelský záměr", do kterého zapojil i sedmnáctiletého mladíka. Jeho úkolem bylo kontaktovat nezletilé dívky za účelem provozování prostituce s neznámými klienty, za což měl v případě úspěchu získat provizi. Od března do dubna letošního roku tak oslovil prostřednictvím sociálních sítí nejméně 11 dívek a snažil se je přimět k poskytování sexuálních služeb, za které jim sliboval odměnu od 10 do 20 tisíc korun. I když dvě z oslovených dívek s nabídkou souhlasily, přesto nakonec k sexu nedošlo. Jedna si to rozmyslela včas a druhá v okamžiku, kdy zjistila, že by měl být jejím klientem právě starší z mužů. Ten se měl navíc pokusit znásilnit matku svého společníka.

Policejní komisař devětatřicetiletému muži sdělil obvinění ze zvlášť závažných zločinů obchodování s lidmi ve stadiu pokusu formou spolupachatelství a znásilnění ve stadiu pokusu. Dále ho obvinil z přečinů ohrožování výchovy dítěte rovněž ve stadiu pokusu formou spolupachatelství a svádění k pohlavnímu styku, za což mu v případě prokázání viny hrozí až 12 let vězení. Poloviční trest pak hrozí sedmnáctiletému mladíkovi, který byl obviněn ze spáchání provinění obchodování s lidmi ve stadiu pokusu formou spolupachatelství a ohrožování výchovy dítěte taktéž ve stadiu pokusu formou spolupachatelství.

Starší z mužů je v současné době ve věznici, kde si odpykává trest za jinou trestnou činnost, mladík je vyšetřován na svobodě.

mjr. Hana Klečalová
31. 8. 2016, 11:35

vytisknout  e-mailem