Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepovedená loupež

JIČÍNSKO - Lupič skončil v policejní cele.  

I když byl čtvrtek 6. října obyčejným pracovním dnem, přesto na něj pracovník benzínové čerpací stanice v Lázních Bělohradě dlouho nezapomene.
 

Bylo krátce před třináctou hodinou, když do prodejní části vstoupil muž. Nebyl to ovšem zákazník, ale lupič. Na hlavě měl totiž černou kuklu a v ruce držel nůž, kterým šermoval kolem sebe a přitom na obsluhujícího pracovníka křičel "dajte peniažky". Ten mu sdělil, že peníze nedostane, protože je pokladna zakódovaná. Maskovaný muž mu uvěřil a raději z místa utekl. Daleko se ale nedostal. Na útěku ho totiž pronásledoval jak obsluhující pracovník, tak i policista, který ve svém volnu projížděl kolem na čtyřkolce. Po několika minutách ho policista v civilu dostihl v místním potoce, kde ho zadržel a následně předal přivolaným uniformovaným kolegům. Mezitím se na místo dostavil i psovod se služebním psem, který našel v nedalekém křoví batoh a další věci, které si zde lupič ještě před "výpravou" schoval. A kdo byl vlastně oním lupičem? Jednalo se o místního osmadvacetiletého muže, který uvedl, že "loupil" z důvodu tíživé finanční situace. Na dotaz, proč se při přepadení snažil napodobit ruský přízvuk, uvedl, že prý proto, aby ho nikdo nepoznal.

Muž následně strávil noc v policejní cele a poté co si vyslechl obvinění ze zločinu loupeže, byl propuštěn na svobodu, kde si počká na verdikt soudu. Ten ho může poslat až na deset let do vězení.

mjr. Hana Klečalová, DiS.
10. října 2016 v 11:25

vytisknout  e-mailem