Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Objasněné krádeže

JIČÍNSKO - Tolik nafty prý neukradli, asi vytekla na zem.  

Trojici kamarádů, která se od léta roku 2014 do současné doby dopouštěla na Jičínsku krádeží, odhalili v těchto dnech jičínští kriminalisté. 

Jedná se o osmnáctiletého mladíka a jeho o dva roky starší kamarády z Novopacka, kteří vyráželi na výpravy společně a o lup se dělili rovným dílem.

Poprvé překročili hranici zákona v červenci 2014 v Lázních Bělohradě, kde se vloupali do jednoho z rodinných domů. Uvnitř odcizili plynový kotel, vodárnu a pračku.  Poté následovala krádež motorové nafty v Chomuticích, kterou odčerpali ze zaparkovaného  nákladního vozidla Tatra. V říjnu 2014 pokračovali v „naftě“, kterou tentokrát odcizil ze dvou pracovních strojů v Ostroměři. O několik týdnu později se v Nové Pace v Nádraží ulici vloupali do osobního vozidla Honda Civic, ze kterého si odnesli autorádio, elektrickou příklepovou vrtačku, reproduktory a další věci. Majitel vyčíslil škodu na 14 tisíc korun. Naposledy se vydali na lup na konci ledna letošního roku do Lázní Bělohradu, kde měli z nákladního vozidla Liaz odčerpat 150 litrů nafty. Mladíci se ale hájili, že odcizili pouze 20 litrů, zbytek podle nich zřejmě vytekl z nezajištěné nádrže na zem.        

Celková škoda byla vyčíslena na téměř 35 tisíc korun. Policejní komisař všem třem sdělil obvinění z přečinů krádeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství, za což jim v případě prokázání viny hrozí až dva roky vězení.                       

por. Hana Klečalová DiS.
19. února 2016 v 11:20

vytisknout  e-mailem