Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Smutný návrat z dovolené

JIČÍNSKO - Majitele chalupy čekalo nemilé překvapení.  

Vlastním očím nemohl uvěřit v neděli 3. července majitel rekreační chalupy v Židovicích, který po návratu z dovolené našel své víkendové sídlo  „vzhůru nohama“. 

V době, kdy se rekreoval u moře, chalupu totiž  navštívil  zloděj, který uvnitř vše nejdříve prohledal a poté z jednotlivých místností odcizil kuchyňský robot, plátěné podsedáky s květinovým vzorem, šest obrazů s různými motivy, z lednice klobásy, na zapití několik lahví alkoholu a ze skříně černou taštičku, ve které se mimo jiné nacházely i klíčky od vozidla Škoda Rapid, které bylo zaparkované pod přístřeškem. S ním pak zřejmě  pachatel odjel. Majitel vyčíslil celkovou škodu na téměř půl milionu korun.

Případem se od samého počátku velmi intenzivně zabývali jičínští kriminalisté, kteří na základě provedeného šetření a zajištěných stop zjistili, kdo má vloupání na svědomí. Jedná se o tři muže ze středních Čech ve věku 21, 32 a 39 let, kteří se k vloupání doznali jen částečně. Kriminalisté ale měli dostatek důkazů k tomu, aby mohli povedenou trojici obvinit z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za což jim v případě prokázání viny hrozí až pět let vězení.

Policisté zjišťovali, kde odcizené věci skončily. Část z nich našli při domovních prohlídkách, a zbytek včetně osobního vozidla prý prodali. Pochopitelně za mnohem nižší cenu, než  jakou skutečně měly.

Všichni tři jsou vyšetřováni na svobodě.

por. Hana Klečalová, DiS.
27. července 2016 v 15:20

vytisknout  e-mailem