Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jablko nepadlo daleko od stromu

JIČÍNSKO - Zákon porušil syn i jeho otec. 

ilustrační foto ilustrační foto
Ve čtvrtek 7. listopadu krátce po dvaadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Hořicích na náměstí Jiřího z Poděbrad osobní vozidlo Ford Escort, které řídil patnáctiletý mladík.
 
Policistům hned sdělil, že není držitelem žádného řidičského oprávnění, což bylo vzhledem k jeho věku víc než jasné. Mladík navíc neměl u sebe žádné osobní doklady, a tak policistům nezbylo nic jiného než kontaktovat jeho otce, který se nacházel v nedaleké herně, aby synovu totožnost potvrdil, což také udělal. A aby toho nebylo málo, tak v pořádku nebylo ani vozidlo, které mělo neplatnou technickou kontrolu. Nutno zdůraznit, že v té chvíli muži zákona netušili, že se s dvojicí ještě jednou během služby setkají.
 
O dvě hodiny později však kontrolovali vozidlo znovu, tentokrát v Máchově ulici. V tomto případě seděl za volantem otec mladíka, který sice je držitelem řidičského oprávnění, zato byl opilý. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,4 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel rozloučit se svým řidičským průkazem a navíc ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

nprap. Hana Klečalová
8. listopadu 2013 v 14:53

vytisknout  e-mailem