Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež v obchodě

JIČÍNSKO - Z prodejny zmizely tři riflové sukně v hodnotě 3.600 korun 

O tom, že není zákazník jako zákazník, se přesvědčila ve středu 23. ledna odpoledne obsluha jedné z prodejen v Jičíně.

Bylo krátce před sedmnáctou hodinou, když do prodejny vstoupila žena a dva muži snědé pleti. Jeden z mužů zamířil rovnou k prodavačce a požadoval, aby mu ukázala vystavená saka. Pochopitelně o žádné sako zájem neměl. Chtěl jen prodavačku zaměstnat, aby jeho společníci mohli v klidu krást v oddělení dámské módy, kde předstírali zájem o vystavené zboží. Nakonec žena prodavačce sdělila, že se jí nic nelíbí, protože se jí zdá oblečení usedlé. Zajímavé je, že se jí nezdály usedlé riflové sukně, které zde odcizila a jaksi u pokladny zapomněla zaplatit. Na to ale přišla prodavačka až po jejich odchodu. Celkem si z prodejny povedená trojice odnesli tři sukně v celková hodnotě 3.600 korun.
 
K popisu trojice "zákazníků" policisté zjistili, že mladší z mužů byl ve věku kolem 20 let, asi 165 cm vysoký a měl tmavé na krátko střižené vlasy. Oblečen byl do úzkých černých kalhot a černé zimní bundy s modrým límcem.
 
Druhý muž byl ve věku kolem 30 let, asi 170 cm vysoký a měl hubenou postavu. Jejich společnice byla ve věku kolem 25 let, 165 cm vysoká, silné postavy, měla dlouhé tmavé vlnité vlasy stažené do culíku a nápadně velká ústa. Na sobě měla černou zimní bundu a v ruce šedou igelitovou tašku.
 
Po povedené trojici pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
                                                                                                         
nprap. Hana Klečalová
25. ledna 2012 v 13:23

vytisknout  e-mailem