Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Lež má krátké nohy

JIČÍNSKO -"Statečná" studentka se nakonec obdivu nedočkala  

 

ilustrační fotoilustrační foto
Touha po obdivu přivedla v pátek 18. ledna ráno na policejní služebnu v Nové Pace patnáctiletou slečnu. Policistům vyprávěla příběh, který by jistě stál za obdiv a uznání, kdyby ovšem jak se později ukázalo, nebyl vymyšlený.

Drobná dívenka se nenechala dlouho pobízet a velmi barvitě mužům zákona vylíčila, co se jí přihodilo. Bylo prý krátce před šestou hodinou ranní, když procházela v Lázních Bělohradě Zámeckou ulicí, kde si  všimla starší ženy, na kterou z křoví vyskočil asi dvacetiletý mladík. Z ruky jí vytrhl kabelku a začal s ní utíkat. Dále popisovala, jak se ho vydala stíhat. I když byl o proti ní silnější a daleko rychlejší, přesto ho doběhla a kabelku mu vzala. Mladík jí měl  přitom ještě udeřit do obličeje. Ona však ránu „ustála“ a poté se i s kabelkou vrátila zpět k seniorce.
 
Policisté měli pro statečnou dívku jen slova chvály a obdivu. Dlouho se však na výsluní slávy neohřála. Muži zákona, kteří okamžitě vyjeli na místo činu, zjistili mnoho nejasností, které nedokázala slečna vysvětlit. Rozpory byly nakonec tak velké, že jí nezbylo nic jiného, než jít s pravdou ven. Přiznala se, že si vše vymyslela, protože chtěla, aby ji doma i ve škole obdivovali.
                                                                            
nprap. Hana Klečalová
18. ledna 2013 v 15:03

vytisknout  e-mailem