Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie varuje

JIČÍNSKO - S povedenou dvojicí zmizely i úspory.  

Když ve středu 6. května dopoledne odcházela z domu starší žena v Chyjicích, netušila, jaké nepříjemné překvapení na ni bude čekat.
 
Domů se vrátila krátce po třinácté hodině a v ložnici přistihla asi padesátiletou ženu. Na dotaz, co zde dělá, žena odpověděla, "my tady brousíme nože" a odešla do kuchyně za svým společníkem, který u lednice brousil nože a nůžky. U stolu navíc seděl nemocný manžel seniorky, který zřejmě oba vetřelce pustil dovnitř. Po skončení práce muž vystavil účet na částku 6 tisíc korun. I když se to důchodkyni zdálo hodně, přesto odešla do ložnice, kde z kabelky, ve které měla uložené úspory, vzala požadovanou částku, vrátila se s ní zpět do kuchyně a zaplatila. Následně na to povedená dvojice z domu odešla. Spolu s ní však zmizely i veškeré úspory, které v nestřeženém okamžiku žena dokázala odcizit. Jakmile to seniorka zjistila, vyběhla za nimi ven. To už ale oba utíkali k vozidlu, pravděpodobně zelené škodovce staršího typu, do které nastoupili a odjeli.
 
K popisu ženy seniorka uvedla, že byla ve věku kolem 50 let, asi 160 cm vysoká, štíhlé postavy a měla protáhlý obličej. Na sobě měla delší hnědý svetr a černé kalhoty. Muž byl rovněž ve věku kolem 50 let, asi 180 cm vysoký, silnější postavy a měl opálený obličej. Na sobě měl černou bundu a černé kalhoty.
 
Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli k uvedeným osobám podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili na lince tísňového volání 158. Zároveň všechny občany upozorňují, aby si do svých bytů a domovů v žádném případě nepouštěli cizí osoby. Jen tak mohou uchránit svůj majetek.
 
nprap. Hana Klečalová
7. května 2015 v 17:12

vytisknout  e-mailem