Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do vozidel

JIČÍNSKO - Malý psík hrdinou, ochránil vozidlo  

ilustrační foto                                    ilustrační foto
V pondělí 7. ledna odpoledne
se vloupal neznámý pachatel v Hořicích do osobního vozidla Mercedes Benz, které bylo zaparkované před jedním z domů v Jeronýmově ulici. Zloděj nejdříve rozbil okno u zadních dveří a poté uvnitř odcizil aktovku s různými písemnostmi. Navíc u vozu poškodil pravou zadní pneumatiku, kterou prořízl. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 9 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin krádeže a poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
Obdobně dopadlo i osobní vozidlo Peugeot 406, které v odpoledních hodinách majitel zaparkoval před restaurací v Kbelnici. V tomto případě zloděj z vozu odcizil černou tašku, ve které se nacházela několikatisícová hotovost, mobilní telefon Nokia, platební karty  a další věci v celkové hodnotě 21 tisíc korun. „Namlsaný“ zloděj se následně vloupal i do vedle stojícího vozu Ford Puma, kde však na něj čekalo nemilé překvapení. Vůz totiž hlídal boloňský palácový psík, který zřejmě natolik pachatele vyděsil, že odešel s nepořízenou. I tak svým jedním způsobil škodu ve výši 2 tisíce korun.  
 
Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přečiny krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

nprap. Hana Klečalová
8. ledna  2013 v 11:28

vytisknout  e-mailem