Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výzva pro občany

JIČÍNSKO - Pozor na podvodníka 

V pondělí 1. července odpoledne
zavítal do jedné z prodejen v Jičíně v Čelakovského ulici asi pětatřicetiletý zákazník. Chtěl si objednat sud piva a přitom se zajímal, zda má prodejna internetový obchod.
V okamžiku, kdy dostal zamítavou odpověď, začal nabízet své služby. Představil se jako inženýr Michal Janoušek s tím, že se zabývá tvorbou internetových stránek, za což inkasuje 485 korun. Majitelka obchodu měla o jeho službu zájem a předala mu 500 korun. Následující den se muž vrátil s tím, že nemohl stránky vytvořit, neboť má  prodejna zavirovaný počítač a požadoval dalších 500 korun. Tuto částku mu  už  žena odmítla vydat s tím, že peníze dostane,  až stránky zprovozní. Poté muž odešel. Od té doby přestal komunikovat a ani  peníze nevrátil.  Stejnou „písničku“ použil i v další prodejně v ulici Palackého, kde inkasoval 900 korun. Ani v tomto případě stránky nevytvořil.
 
Muž je ve věku kolem 35 let,  asi 170 cm vysoký, střední postavy, má na krátko střižené blond vlasy a výrazný předkus. 
 
 
Policisté tímto žádají občany, kteří by muže na záběru kamerového systému poznali, aby se přihlásili na linku tísňového volání 158 nebo na telefonní číslo 974 533 101.
 
nprap. Hana Klečalová
10. července 2013 v 12:53

vytisknout  e-mailem