Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zadržen na místě činu

JIČÍNSKO - Muž se vypravil do telefonní budky s majzlíkem a sekerou. 

Až šest let vězení hrozí dvacetiletému cizinci, který se v pondělí 2. února pokusil v Sobotce vloupat do veřejného telefonního automatu.
Bylo krátce po třiadvacáté hodině, když se mladík vydal do „telefonní budky“ v Boleslavské ulici, kde  sekerou a majzlíkem bušil do krycích dvířek mincovníku, které ne a ne povolit.  I když přitom dělal velký hluk, přesto ho to neodradilo a v „dobývání“ pokračoval až do příjezdu policejní hlídky, která ho na místě zadržela. Ani nezapíral a hned se ke všemu doznal. Prý nutně potřeboval peníze, a tak ho napadlo, že by si je mohl opatřit z kasičky uvedeného automatu.  Mincovní dvířka ale byla nad jeho síly. I tak svým jednáním vyřadil zařízení z provozu a navíc způsobil škodu ve výši téměř 5 tisíc korun. Policisté navíc zjistili, že to nebylo jeho první selhání, ale že již byl v posledních třech letech za přečin krádeže pravomocně odsouzen. 
 
A tak si mladík, který skončil v policejní cele, vyslechl obvinění z přečinů poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a pokusu krádeže. Zda si na verdikt soudu počká na svobodě nebo ve vazební věznici, bude rozhodovat soudce Okresního soudu v Jičíně.

nprap. Hana Klečaová
4. února 2015 v 11:23

vytisknout  e-mailem