Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Okradli ji, zatímco pomáhala vozíčkáři

LIBEREC - O dvě peněženky přišla řidička tramvaje v Liberci, na zastávce Kubelíkova. Ke krádeži došlo ve chvíli, kdy pomáhala vozíčkáři. 

Ne vždy je dobrý skutek oplácen stejnou mincí. Své o tom ví řidička tramvaje, která v neděli odpoledne, krátce před druhou hodinou,  pomáhala v Liberci, na zastávce ulice Kubelíkova při výstupu zdravotně postižené osobě na vozíčku. Ve chvíli, kdy řidička připravovala plošinu, aby mohl cestující vystoupit, využil této chvíle neznámý zloděj a z prostoru pro řidiče odcizil dvě peněženky.

Podle svědectví cestujících z tramvaje  se nejednalo o jednoho z cestujících, ale o muže, který vběhl do tramvaje přímo ze zastávky. Než řidička zjistila, co se stalo, muž utekl z tramvaje a měl namířeno ve směru do ulice České mládeže. Ihned poté, co řidička oznámila událost policistům, a ti po muži začali pátrat. Dotazovali se občanů, prověřovali restaurační zařízení i ubytovny. Muže se jim však zatím nepodařilo dopadnout.

Podle svěkdů se mělo jednat o štíhlého muže ve věku kolem 35 let, tmavé pleti. Na sobě měl hnědou mikinu. Zloděj si odnesl pěkný lup, neboť v peněženkách se nacházela nemalá finanční hotovost, osobní doklady, stravenky Gastro, zaměstnanecká karta pro vstup do areálu Dopravního podniku města Liberec a dobíjecí karta společnosti T-Mobile vše v hodnotě téměř 27 tisíc korun.

Vzhledem k tomu, že v tramvaji cestovalo více lidí, mohl by někdo z nich podat bližší informace k popisu podezřelého, případně sdělit další informace, které by pomohly  k jeho dopadení. Informace či poznatky je možné volat na linku 158.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207
1.7.2013

 

vytisknout  e-mailem