Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehodovost o víkendu

NÁCHODSKO – Nepozornost, netrpělivost, nedání přednosti. 

Policisté z dopravního inspektorátu vyjížděli během pátku, soboty a neděle 9. až 11. 6. 2017 k sedmi dopravním nehodám. 

V pátek řešili dvě nehody. V jednu hodinu v noci v Červeném Kostelci neudržel za volantem otevřené oči 36letý řidič Fabie. Narazil do zaparkovaného auta Ford a způsobil naštěstí jen hmotnou škodu 40.000 na automobilech bez něčí újmy na zdraví.

Také další páteční nehoda, v níž figurovala tři nákladní auta, skončila bez zranění, ale hmotná škoda se vyšplhala dost vysoko. Ke střetu taženého automobilu Tatra s protijedoucí nákladní soupravou a tažným vozem MAN došlo v zatáčce u Červené Hory, kdy se tři velká vozidla tak trochu nevešla společně na silnici. Situaci zkomplikovala tažná tyč mezi dvojicí nákladních vozidel, omezené možnosti manévrování a špatné označení porouchaného vozu. Tažená tatrovka narazila nejprve do protijedoucího MB Schmitz, pak i do tažného MANa. Hmotná škoda byla vyčíslena na 310.000 korun. Ani jeden z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu. Dopravní nehodu polcisté dál vyšetřují.

V sobotu vyjížděli dopravní policisté ke třem nehodám. Při první nehodě v Jaroměři v deset dopoledne řidička Jeepu poškodila při couvání svislé dopravní značení. Celková škoda byla vyčíslena na 18.000 korun.

Druhá nehoda se stala po třetí hodině odpoledne mezi obcemi Nové město nad Metují a Spy. Řidič osobního vozu Superb se vyhýbal nákladnímu vozidlu a přitom sjel do příkopu. Střetu s protijedoucím autem se vyhnul, ale poškodil si přitom pneumatiku. Nehoda je stále v šetření dopravních policistů.

Poslední sobotní nehoda se stala před pátou odpoledne v Dolanech. Řidič osobního vozu Škoda Octávia jedoucí na Jaroměř usnul a vjel do protisměru. Protijedoucí motoristé ve Škodě Felicia a na motocyklu BMW se uhýbali vpravo až do příkopu, ale přesto do nich Octávie levou přední částí najela. Při nehodě byl lehce zraněn spolujedoucí z Felicie a řidič se spolujezdkyní na motocyklu. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu u dvou nabouraných řidičů, u řidiče Octávie však vyšla pozitivně a byl u něj proveden odběr krve. Při nehodě vznikla hmotná škoda na automobilech (Octávia 200.000, Felicia 20.000), motocyklu (BMW 200.00) a sloupu veřejného osvětlení ve výši 440.000 korun. Dopravní nehodu policisté dále vyšetřují.

V neděli dopravní policisté řešil dvě nehody. Jako zbytečnou by nejspíš označil nehodu sám řidič osobního vozu Škoda Octávie, který jel ve dvě hodiny odpoledne od Teplic nad Metují na Bohdašín. V koloně vozů vykoukl s autem vlevo, aby se podíval, proč auta před ním stojí. Pak se zřejmě lekl protijedoucího vozu a strhl řízení dál vlevo, kde vyjel mimo silnici a narazil do vzrostlého stromu. Na vozidle vznikla hmotná škoda 30.000 korun, řidič naštěstí vyvázl nezraněn. Kontrola na alkohol vyloučila jeho požití.

Poslední nedělní nehoda se odehrála také okolo druhé hodiny na obchvatu České Skalice na křižovatce u obce Spyta a zasahoval u ní i vrtulník. Řidička Citroenu Saxo jedoucí směrem od hráze přehradní nádrže Rozkoš zřejmě nedala přednost vozidlům, jedoucím po obchvatu a střetla se v prostoru křižovatky se Škodou Roomster, jedoucí od Jaroměře na Náchod. Při nehodě byly 4 osoby lehce zraněny, z toho byla jedna letecky transportována do FN v Hradci Králové. Nikdo z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu, celková hmotná škoda na vozidlech (Citroen 20.000, Roomster 110.000) a svodidlech byla vyčíslena na 138.000 korun. Dopravní nehodu policisté nadále vyšetřují.

por. Mgr. Eva Prachařová

12. 6. 2017 v 15.30 hodin

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

Spyta 11.6.2017 

Detailní náhled

Náchodsko

Spyta 11.6.2017 

Detailní náhled

Náchodsko

Spyta 11.6.2017 

Detailní náhled

Náchodsko

Spyta 11.6.2017 

Detailní náhled

Náchodsko

Spyta 11.6.2017 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem