Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zebra se za tebe nerozhlédne

NÁCHODSKO - Věděly to maminky, malá dítka i školáci. 

ZebraNáchodští policisté se v týdnu 3. až 7. 2017 přidali k celostátní dopravně bezpečnostní akci, zaměřené na správné přecházení vozovky, s názvem Zebra se za tebe nerozhlédne. V letošním roce se již jedná o 10. ročník této známé preventivní akce, a tak není divu, že slogan zná každý oslovený chodec.

V úterý 4. 4. 2017 se na přechody pro chodce společně s dopravními policisty vydaly také policejní preventistka a pracovnice Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra, partnera tohoto preventivního projektu. Byli jsme mile překvapeni, že slogan o zebře, nejen každý oslovený chodec znal, ale také dovedl vysvětlit jeho význam.  

Policisté tak s dětmi i dospělými probrali zásady správného přecházení, rozdíly mezi přechodem pro chodce a místem k přecházení i pravidla chůze po vozovce mimo přechod pro chodce. K dobrým radám malým i velkým chodcům po dobu konání akce policisté přidali i informační materiály a reflexní předměty.

ZebraPreventivní projekt "Zebra se za Tebe nerozhlédne!" je realizován ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra České republiky a BESIP Ministerstva dopravy České republiky.

Foto/Policie ČR

por. Mgr. Eva Prachařová
4. 4. 2017 v 12:45
 

vytisknout  e-mailem