Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kriminalisté objasnili loupežné přepadení

NÁCHODSKO - Obvinili tři osoby, z nichž jedna čelí řadě dalších obvinění. 

Kriminalisté Územního odboru policie v Náchodě zahájili v průběhu včerejšího dne trestní stíhání třech osob z Broumovska, které obvinili hned z několika trestných činů:
Třicetiletého muže, který pro ně není rozhodně neznámý, společně se dvěma ženami ve věku 55 a 20 let obvinili ze spáchání zločinu loupeže. Mladší ženu a muže dále z krádeže pneumatik a chromovaných disků kol ze společné kolárny jednoho z broumovských domů, ke které došlo 3. 3. 2015. Muže pak ještě z maření výkonu úředního rozhodnutí, protože  9.3.2015 policejní hlídka zjistila, že řídí auto bez platného řidičského oprávnění, ačkoliv má soudem vysloven zákaz řízení.
 
Zločinu loupeže se měla trojice dopustit 14. února tohoto roku v nočních hodinách. Všichni tři jsou stíháni za to, že před třetí hodinou ranní fyzicky napadli v ulici Na Příkopech 60letého muže, kterého obviněný muž srazil k zemi a odtáhl ho do blízké garáže. Zde společně se ženami muže prohledal, svlékli mu bundu a kalhoty, které následně spálili a jeho jednu botu zahodili do řeky. Ještě předtím mu ale z kapes odcizili hotovost ve výši 4 tisíc korun a mobilní telefon. Spálili i jeho batoh s věcmi osobní potřeby a osobními doklady. Muži tak způsobili škodu ve výši bezmála 8 tisíc korun.
 
Za zmínku jistě stojí, že 5 dnů před tím, než si trojice obvinění vyslechla, zahájili náchodští kriminalisté trestní stíhání tohoto 30letého nenapravitelného muže pro další skutky:
Již 5. 3. 2015 byl obviněn ze zločinu křivé obvinění, neboť svého otce a další příbuznou obvinil ze znásilnění a soulože mezi příbuznými. Otec byl z důvodu tohoto křivého obvinění v roce 2014 dokonce několik měsíců vazebně stíhán. U soudu však svoji výpověď vzal muž zpět s odůvodněním, že byl pod vlivem drog a měl zřejmě halucinace. Otec i žena byli rozsudkem Okresního soudu v Náchodě zproštěni viny.
 
Tento muž stojí podle kriminalistů i za únosem nezletilé dívky, toho času umístěné v diagnostickém ústavu v Praze. Po té, co během  společné vycházky i přes odpor vychovatelky odvezl dívku autem s nápisem TAXI neznámo kam, začala po ní samozřejmě pátrat Policie ČR. Děvče, které má nařízenou ústavní výchovu, bylo s tímto mužem na útěku několik týdnů. Po té, co byla nalezena a vrácena zpět do ústavu, obvinili kriminalisté muže, že dívku přemluvil k útěku, který sám naplánoval a  zorganizoval.
 
Posledním trestným činem, ze kterého je obviněn, je zpronevěra. Od své známé si totiž půjčil auto s tím, že jí ho za dvě hodiny vrátí. Od té doby je auto vedené v evidenci vozidel, po kterých Policie ČR pátrá.
 
Muž závislý na drogách a alkoholu byl v minulosti již 19x soudně trestná, většinou pro majetkovou a násilnou trestnou činnost. Z posledního výkonu trestu odnětí svobody byl propuštěn 14.12. 2014.
 
Vzhledem k tomu, že výčet trestných činů, kterých se měl v nedávné době dopustit, je opravdu rozsáhlý a muž stojí i za různými výtržnostmi a problémy zejména ve městě Broumově, podali policisté k rukám státního zástupce podnět na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení mu hrozí až 10letý trest.
Stejně vysoký trest hrozí i oběma včera obviněným ženám.
mjr. Mgr. Ivana Ježková
11. 3. 2015, 14:00
 

vytisknout  e-mailem