Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zahrádkářské kolonie navštěvovali pilně

NÁCHODSKO – Zahrádkáři to ale nebyli 

V těchto dnech kriminalisté z Náchoda zahájili trestní stíhání trojice cizinců ve věku 28, 36 a 54 let pro přečiny krádeží vloupáním a poškození cizí věci, kdy jim kladou za vinu, že v zahradních koloniích na Náchodsku a Rychnovsku vykradli okolo 50 zahradních chatek a způsobili tím škodu ve výši přesahující 120.000 korun.
 
sekačkyFoto Policie ČR Náchod
Trojici cizinců minulý týden zadrželi policisté v Jaroměři po setmění při pilné práci v zahrádkářské kolonii. Projíždějící hlídka městské policie si při pravidelné kontrole chatové oblasti v Jaroměři nejprve všimla hromady zahradní techniky a vzápětí potom třech temných postav, které se daly na útěk. Trojici nebylo nic platné, že všechny nakradené věci zanechala u plotu kolonie a utíkala nalehko. Strážníci muže zadrželi za pomoci vozidla na odjezdu z města a předali je obvodnímu oddělení v Jaroměři.
 
Na obvodním oddělení v Jaroměři policisté nejprve zjistili, že noční nezvaní návštěvníci přijeli přes hranice ze zhruba 60 km vzdáleného města v Polsku.
 
Vzhledem ke způsobu provedení překaženého vloupání se policisté zaměřili nejen na zahradní kolonii v Jaroměři, ale vzali si trojici do parády i v souvislosti s dalšími neobjasněnými krádežemi zahradní techniky. Na konto trojice mužů tak následně připsali ještě dalších pět případů z období března až dubna 2014 v Jaroměři, České Skalici, Polici nad Metují, ale také v Dobrušce a Borohrádku na Rychnovsku.
 
Po provedeném vyšetřování policie trojici mužů propustila ze zadržení. Cestou mezinárodní pomoci pak policisté veškerý spisový materiál odeslali polským orgánům činným v trestním řízení, které budou pokračovat ve stíhání svých občanů a v trestním řízení na půdě svého státu.
 
Por.Mgr. Eva Prachařová
30.4.2014 ve 13.00 hodin

vytisknout  e-mailem