Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděj kradl v Muzeu Merkuru

NÁCHODSKO – O stavebnice však zájem neměl. 

MerkurMuzeum Merkur/Ilustrační foto
Proslulá stavebnice Merkur má stále mezi dětmi i dospělými hodně obdivovatelů. Není proto divu, že v Polici nad Metují, v místě jejího vzniku, existuje muzeum. Tam mohou návštěvníci nejen obdivovat výrobky a žasnout, co vše lze z jednoduchých dílů za pomoci klíče a šroubováku postavit, ale mohou si dokonce i sami vyzkoušet svoji zručnost a invenci.
 
Ani jedno z toho bohužel nezajímalo nezvaného návštěvníka, který se v noci ze soboty 18. na neděli 19. srpna 2013 vloupal do prostor muzea. Jedinou invencí, kterou zloděj projevil, byl nápad vypáčit mříž hlavních dveří i plexisklo a vniknout tudy dovnitř. Místo obdivování vystavených exponátů či výroby vlastních, ale zloděj zamířil do místnosti s pokladnou.
 
Dovnitř si pomohl opět vypáčením, stejně tak i do útrob pokladny samotné. Z ní potom odcizil necelých tři a půl tisíce korun v různých mincích a bankovkách. Celková škoda, kterou však svým řáděním napáchal, byla téměř čtyřnásobná. Na poničeném interiéru a odcizených penězích majitel vyčíslil hmotnou škodu ve výši 12 a půl tisíce korun.
 
Po pachateli, kterému za přečin krádeže vloupáním hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest, nyní policisté pátrají.
Foto: Muzeum Merkur, Police nad Metují
 
por. Mgr. Eva Prachařová
20.8.2013 ve 14. 45 hodin

vytisknout  e-mailem