Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Silniční kontrola

Přerovsko - dnes se policisté zaměřili na alkohol u řidičů 

Dnes 20. března se policisté na Přerovsku a Hranicku zaměřili na kontrolu řidičů a jejich dodržování ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Mimo běžnou kontrolu řidiči motorových vozidel dýchali do měřících přístrojů, které následně vyhodnotily zda nejsou pod vlivem alkoholu či jiných drog. Ve čtyřech případech byla vykázána pozitivní hodnota na alkohol. Nejvýše se ukazatel zastavil na 0,57 promile alkoholu v dechu. Ve všech případech se jednalo o přestupkové jednání a nekázeň řidičů bude řešit příslušný správní orgán. Policisté také řešili 15 přestupků týkající se nepoužití bezpečnostních pásů, technického stavu vozidel, používání telefonů za jízdy a další jiné prohřešky. Blokovým řízením policisté uložili pokuty v částce téměř 3 600 Kč.
Akce probíhala od páté hodiny ranní do půl desáté. Tři dvoučlenné a jedna tříčlenná hlídka zastavovali vozidla na celkem 12 stanovištích například v Říkovicích, Kozlovicích, v Přerově na ulici Polní, Dvořákova, v Hranicích se kontrolovalo na ulici Zborovská, Nová a dalších místech. 
Řidičům byl v rámci této akce rozdáván také preventivní materiál týkající se používání zádržných systémů, dopravních nehod a letáky související s požíváním alkoholických nápojů.  

por. Mgr. Miluše Zajícová
20.3.2013

vytisknout  e-mailem