Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Cizinci skončili ve vazbě

PROSTĚJOV - Zloději věcí ze zahradních domků skončili ve vazbě. 

Kriminalisté územního odboru Prostějov zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže a pětapadesátiletého muže pro přečiny krádež a poškození cizí věci spáchané ve formě spolupachatelství.

Oba cizinci, syn s otcem, se měli letos v době od 13. dubna do 20. května vloupat do zahradních chatek a garáží na Prostějovsku. Nejprve v dubnu v zahrádkářské kolonii poblíž ulice Průmyslová se v noci na 14. dubna vloupali do šesti zahradních chat a kůlen, ze kterých odcizili převážně zahradní ruční i elektrické nářadí, jako sekačky, vrtačky, rýče, zahradní nůžky, apod., ale ukradli i kovovou zahradní lavičku. V jedné chatce dokonce vypili nalezenou pálenku. Obdobně si počínali i v noci z 19. na 20. května, kde se vloupali do devíti objektů v zahrádkářské kolonii poblíž ulice Lidická v Prostějově. I zde ukradli vše, co mohli později zpeněžit. Mimo zahradního nářadí vzali i kola, lahve s propan-butanem, alkohol a jiné. Celkem odcizili věci za 122 tisíc korun. Přitom způsobili škodu poškozením za necelých 16 tisíc korun.

Kriminalisté byli pachatelům na stopě a v průběhu prověřování, vytipovali vozidlo, se kterým by se mohli pohybovat. Ve středu 22. května odpoledne ve Vyškově jejich vozidlo zastavili policisté z obvodního oddělení Vyškov. Ti při kontrole vozidla Peugeot Boxer v nákladovém prostoru nalezli některé odcizené věci. Hlídka na místo přivolala vyškovské kriminalisty, kteří se spojili s kolegy z Prostějova. Oba muži byli zadrženi, obviněni a v současné době se nachází ve vazbě, kam je poslal okresní soudce. Mužům hrozí až dva roky za mřížemi.

por. Mgr. Libor Hejtman
28. května 2024

Odkazy do noveho okna

Dodávka

Dodávka 

Detailní náhled

Věci (1)

Věci (1) 

Detailní náhled

Věci (2)

Věci (2) 

Detailní náhled

Věci (3)

Věci (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem