Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Preventivní akce "Jablko nebo citrón"

PROSTĚJOVSKO - Děti rozdávaly řidičům jablka nebo citróny. 

Prostějovští dopravní policisté připravili ve spolupráci se zástupci prostějovské pobočky Generali České pojišťovny dopravně preventivní akci s názvem „Jablko nebo citrón“, na které se podílely také děti ze základní školy v Protivanově, kde akce probíhala.

Policisté měřili rychlost vozidel při průjezdu obcí Protivanov a prováděli silniční kontrolu. Řidiči, kteří nepřekročili nejvyšší povolenou rychlost v obci, dostali za odměnu od dětí jablko. Ti, kteří se dopustili dopravního přestupku, se museli spokojit jen s kyselým citrónem.

Cílem této akce je preventivní působení na samotné řidiče, kteří se v průběhu silniční kontroly setkají tváří v tvář právě s těmi nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu.

Neméně důležitým cílem bylo také připomenout dětem pravidla bezpečného chování v silničním provozu, kdy mohly zároveň vidět, jak probíhá měření rychlosti a průběh silniční kontroly. 

Během dnešní akce děti rozdaly několik citrónů, avšak jablek rozdaly o mnoho více a z toho měly radost nejen děti, ale i policisté.

por. Bc. Zuzana Slabá
20. června 2022

Odkazy do noveho okna

Jablko nebo citrón

Jablko nebo citrón 

Detailní náhled

Jablko nebo citrón

Jablko nebo citrón 

Detailní náhled

Jablko nebo citrón

Jablko nebo citrón 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem