Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za víkendem

RYCHNOVSKO - Řidičům překážely značky. 

Zmizelo stavební nářadí
Krádež stavebního nářadí v Doudlebách nad Orlicí šetří policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí. Zloděj během minulého týdne vnikl na oplocený pozemek k zahradnímu domku a majiteli ukradl křovinořez, motorovou pilu a další předměty. Škoda krádeže je vyčíslena na více než 24.000 korun.

Přes kruhový objezd rovně
Kruhová křižovatka v Česticích se v pátek 02:15 stala překážkou řidiči vozu zn. Mazda, jedoucímu od Lípy nad Orlicí směrem na Častolovice. Sedmačtyřicetiletý muž z Prahy se zřejmě dostatečně nevěnoval řízení a při projíždění křižovatkou jel přímo. Auto narazilo do betonových palisád ohraničujících vyvýšenou plochu, poté do dopravní značky a nakonec se převrátilo na střechu. Záchranáři řidiče převezli do nemocnice. Policisté u něj dechovou zkouškou přítomnost alkoholu vyloučili. Škoda této havárie je vyčíslena na 80.000 korun.

Složitě přes hraniční přechod
Dopravní značka se zábradlím mostku a pískovcovým sloupkem překážela i řidiči, projíždějícímu v minulém týdnu  Bartošovicemi v Orlických horách. Kromě mostu, který tvoří státní hranici, poškodil i jeho zábradlí a sloupek a vyvrátil značku, označující Českou republiku. Doposud neznámý řidič nehodu neoznámil a z místa odjel. Škoda této havárie je vyčíslena na 2.000 korun. Případné svědky události žádáme o sdělení informací na linku 158.

Nevydařené předjíždění
K dopravní nehodě mezi Čestice a Borohrádek vyjížděla včera v 17:16 rychnovská hlídka Skupiny dopravních nehod. Řidič vozu zn. Opel Frontera uvedl, že se rozhodl na předjet nákladní soupravu zn. Mercedes Acrtos v místě označeném podélnou čárou přerušovanou. V procesu předjíždí si všiml, že je již úsek označený podélnou čárou souvislou, a proto začal brzdit, aby se zařadil zpět za jím předjížděnou nákladní soupravu. V tu dobu přijížděl v protisměru řidič vozu zn. Škoda Octavia, který se snažil střetu s řidičem opelu zabránit. Strhl řízení vpravo do silničního příkopu, ale přesto se levou přední částí střetl s levou přední částí opelu. V pravém silničním příkopu se zastavil až o strom. Ke zranění osob naštěstí při této dopravní nehodě nedošlo, alkohol policisté u obou řidičů osobních aut na místě provedenou dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 92.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
14. listopadu 2014

 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

13.11. Čestice - Častolovice 

Detailní náhled

Rychnovsko

11.11. Čestice  

Detailní náhled

Rychnovsko

11.11. Čestice  

Detailní náhled

Rychnovsko

13.11. Bartošovice v Orlických horách 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem