Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Drahá jízda ve sněhu

RYCHNOVSKO - Smykem do příkopů. 

Sněhová nadílka zkomplikovala jízdu některým řidičům. Od včerejšího večera do dnešního rána vyjížděli policisté rychnovské Skupiny dopravních nehod postupně ke třem haváriím.

První oznámení přijal operační důstojník včera v 18:15. Řidič vozu zn. Opel Omega jedoucí od Rybné nad Zdobnicí směrem na Helvíkovice při projíždění pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a na zasněžené silnici dostal smyk. Ten nezvládl a s autem sjel do pravého příkopu. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, stejně jako ke škodě na vozidle. Alkohol policisté na místě u pětatřicetiletého řidiče dechovou zkouškou vyloučili. Co ale muž z Týniště neměl v pořádku, byly pneumatiky, které na všech čtyřech kolech byly letní, nevíc sjeté pod stanovenou mez. Auto má navíc neplatný technický průkaz a muž nepředložil ani zákonné pojištění vozidla. Marná byla i  jeho snaha najít také svůj řidičský průkaz. Ten by těžko dohledal, protože žádný nevlastní. Jízda tak tohoto neřidiče vyjde v součtu poměrně draho.
Ke druhé havárii vyjížděla hlídka ve 21:15 mezi obce Trnov a Hroška. V pravotočivé  zatáčce na zasněžené silnici dostal smyk třiatřicetiletý řidič vozu zn. Škoda Fabia Combi. S autem vletěl do levého příkopu a převrátil se na střechu. Havárie se naštěstí obešla bez zranění i přítomnosti alkoholu u řidiče. Škoda je vyčíslena na 150.000 korun.
K zatím poslední události vyjížděli policisté dnes ráno v 5:11. Řidič vozu zn. Škoda Octavia jel z Kosteleckých Horek směrem na Bošín. V levotočivé zatáčce dostal smyk, který nezvládl. Přední částí auta narazil do sloupu veřejného osvětení a plotu u rodinného domu. I tato havárie se naštěstí obešla bez zranění a dalších komplikací. Škoda je odhadnuta na 160.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
1. prosince 2016

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

30.11. Trnov - Hroška 

Detailní náhled

Rychnovsko

1.12. Kostelecké Horky 

Detailní náhled

Rychnovsko

30.11. Rybná nad Zdobnicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem