Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové ohlédnutí

RYCHNOVSKO - Zmizela babeta i platební karta 

Muže zákona o víkendu zaměstnávaly zejména krádeže a dopravní přestupky.

Lup byl příliš těžký
peněženka a penízePolicisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou objasnili případ vloupání do skautského tábora v jejich teritoriu. Podezřelý „navštívil“ místo letos o Velikonocích. U hlavní budovy vypáčil dveře a začal hledat, co by se dalo zpeněžit nebo odnést. Nakonec popadl bednu s nářadím, ale protože byla těžká, daleko ji nedopravil a pod rouškou noci ji odhodil v lese. Po neúspěšném lupu je dvaadvacetiletý mladík z Rychnova nad Kněžnou podezřelý z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouletý nepodmíněný trest.

Peněženka zmizela
Policisté Obvodního oddělení Dobruška šetří případ krádeže peněženky. Poberta ji z jednoho baru ve městě ukradl v sobotu tři hodiny po půlnoci z batohu jedné návštěvnice podniku. V peněžence měla jednadvacetiletá majitelka kromě osobních dokladů a stravenek uloženou i platební kartu. Škoda, která jí vznikla, je v řádech stovek korun. Doposud neznámý pachatel je podezřelý z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Nepojízdný moped tlačil nebo se o něj opíral?
Vloupání do kolárny jednoho domu v Opočně šetří místní policisté. Zloděj se do budovy vloupal během tohoto měsíce a z místnosti ukradl odstavenou nepojízdnou babetu. Škoda této krádeže je vyčíslena na 4.000 korun.

Z hospody domů autem
Hlídka týnišťských policistů zastavila dnes v 00:38 v Borohrádku řidiče fiatu. Při běžné silniční kontrole u sedmašedesátiletého muže z Horního Jelení dechovou zkouškou naměřila 1,46 promile alkoholu v dechu. Řidič po poučení odmítl lékařské vyšetření. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Alena Kacálková
16. května 2016

vytisknout  e-mailem