Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zběsilá jízda mladého řidiče

RYCHNOVSKO - Mladík skončil v rukou policistů. 

V poslední době přibývá řidičů, kteří i přes vyslovené zákazy řízení motorových vozidel usedají za volant. Jedním z nich je i čtyřiadvacetiletý mladík z Rychnovska, který má do roku 2022 uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Přesto opakovaně řídí osobní vozidlo Škoda Octavia, se kterým dokonce v minulosti najížděl na policejní hlídku, která ho kontrolovala.

V úterý 18. října krátce po dvanácté hodině opět nasedl do uvedeného vozidla a vyjel z Kostelce nad Orlicí směrem na Vamberk. Jeho pohyb zaznamenali nedaleko Kostelecké Lhoty policisté, kteří ho začali pronásledovat. Postupně se k nim přidaly i další policejní hlídky včetně zásahové jednotky. Nutno zdůraznit, že chování mladíka, který mohl být i ozbrojen, bylo velmi nevyzpytatelné. Obcemi projížděl velkou rychlostí a ohrožoval tak ostatní účastníky silničního provozu. Policisté ho takto pronásledovali až na okraj Vamberka, kde mu služebními vozidly zablokovali cestu. Ani to ho ovšem nezastavilo, blokádu objel a pokračoval dál přes pole. Vzhledem k tomu, že na pokyny k zastavení nereagoval, použili policisté k jeho zastavení služební zbraň a přitom došlo k poškození přední pneumatiky jeho vozu. I přesto se mu podařilo vyjet na silnici I. třídy, kde se snažil dál ujíždět. V blízkosti kruhového objezdu ho ale policisté zastavili a následně zadrželi. Poté byl převezen na policejní služebnu v Rychnově nad Kněžnou, kde strávil noc v policejní cele.

Mladíka policisté velmi dobře znají. V minulosti se dopustil nejen majetkové trestné činnosti, ale například i výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. V březnu letošního roku v Kostelci nad Orlicí dokonce ohrožoval střelnou zbraní svoji přítelkyni a poté i zasahujícího policistu. Tento případ byl kvalifikován jako výtržnictví a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a v současné době byl proti muži podán na Okresní státní zastupitelství v Rychnově nad Kněžnou návrh na podání obžaloby.

video ze zásahu 1
video ze zásahu 2

mjr. Hana Klečalová
19. října 2016 v 15:29

vytisknout  e-mailem