Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehoda na cyklostezce

RYCHNOVSKO - Srážka cyklisty a chodce 

K dopravní nehodě se zraněním vyjížděla dnes ráno hlídka rychnovské Skupiny dopravních nehod na cyklostezku za městem Rychnov nad Kněžnou.

V brzkých ranních hodinách, v 05:25 jel cyklista na trekingovém jízdním kole zn. Author Mission po cyklostezce od Rychnova nad Kněžnou směrem na Lipovku. Při sjíždění kopce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy rozhledovým podmínkám ve tmě a při osvětlení předním bílým světlem na jeho bicyklu nebyl schopen včas zastavit jízdní kolo na vzdálenost, na kterou měl rozhled. Narazil do zad do chodce, který šel před ním ve stejném jízdním pruhu. Při střetu došlo ke zranění hlavy chodce, se kterým ho záchranáři odvezli do nemocnice. Přítomnost alkoholu u obou účastníků dopravní nehody policisté na místě provedenými dechovými zkouškami vyloučili. Chodec neměl při chůzi po cyklostezce za snížené viditelnosti mimo obec v místě bez veřejného osvětlení na sobě prvky z reflexního materiálu a nešel při levém okraji vozovky.
Policie upozorňuje - cyklostezka Rychnov nad Kněžnou - Ještětice je velice frekventovaná, kromě chodců a cyklistů ji využívají i bruslaři, běžci a rodiče s malými dětmi. Respektujte se vzájemně, neohrožujte ani neomezujte druhé, dodržujte pravidla slušnosti a při snížené viditelnosti používejte reflexní prvky. 

por. Mgr. Alena Kacálková
29. března 2017

 

vytisknout  e-mailem