Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nebezpečná honička

RYCHNOVSKO - Motorkář neskutečně hazardoval. 

Místo brzdy přidal včera v 16:54 čtyřiadvacetiletý mladík z Rychnova nad Kněžnou po výzvě policistů k zastavení motorky plyn.

nová ŠKODA SuperbZačala tak honička ulicemi Kostelce nad Orlicí, při které motorkář s devatenáctiletou spolujezdkyní za zády ujížděl směrem na Kosteleckou Lhotu. Jeho riskantní jízda, při které byl ohrožený nejen řidič a dívka, ale i ostatní účastníci silničního provozu, jen s velkým štěstím skončila bez vážnějších následků.
Plyn motorkář přidal v okamžiku, když za sebou ve městě spatřil hlídku kosteleckých policistů, která ho chtěla na bezpečném místě zkontrolovat. Hlídka totiž zjistila, že registrační značka motocyklu zn. Yamaha není v registru. Policisté proto použili výstražné znamení a nápis "STOP POLICIE", na které ale mladík zareagoval zcela opačně. Hlídce začal ujíždět rychlou (až 159km/hod)  a riskantní jízdou, při které v nepřehledných úsecích přejížděl do protisměru. Ve vysoké rychlosti vjel do obce Kostelecké Lhoty a odbočil doleva. Jeho jízda skončila na dvorku jednoho z domů.
Policisté řidiče zajistili a eskortovali na kosteleckou služebnu. To už byl jasný důvod jeho pirátské jízdy. Mladík u sebe neměl doklady potřebné k provozu a řízení vozidla. V současné době totiž není držitelem řidičského oprávnění, protože v bodovém systému dovršil 12 trestných bodů a tím pozbyl veškerá řidičská oprávnění. Navíc na motocyklu měl připevněnou upravenou registrační značku.
Případ policisté předají příslušnému správnímu orgánu.

por. Mgr. Alena Kacálková
28. února 2017

vytisknout  e-mailem