Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výtržnictví a pokus ublížení na zdraví

RYCHNOVSKO - Cizinec je vyhoštěný na více než dva roky. 

Případ březnového incidentu u hracích automatů, po kterém 3 osoby musely vyhledat lékařské ošetření, skončil vyhoštěním agresora.

mříže.jpgHlídku rychnovských policistů vyslala 15. března v 17:00 dozorčí služba po telefonickém oznámení do jedné z místních restaurací. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že hádka a následující bitka se strhla kvůli výherním automatům. Na jednom z nich hrál cizinec, ke kterému přistoupil jiný cizinec a rozčiloval se, že měl hru rozehranou. Po pár vzájemných větách rozezlený cizinec skočil na hrajícího a oba spadli na zem. Ostatní v herně hrajícímu cizinci pomohli a agresora vyvedli z budovy ven. Tím ale celá záležitost neskončila. Agresivní cizinec, který jako ostatní pracoval v průmyslové zóně a v této provozovně byl i ubytovaný, napadl  vedoucího podniku. Udeřil ho pěstí do obličele a rozsekl mu ret. Pak rozběsněný cizinec pokračoval v řádění v patře na ubytovně. Nejdřív rozbil dveře pokoje a pak začal dřevěnou židlí mlátit své dva spící a nic netušící kolegy. Pětadvacetiletý mladík jim svým napadením způsobil zranění, jejichž ošetření si hlídka ihned vyžádala na lince 155. Policisté  útočníka zajistili a s pouty ho eskortovali na služebnu k provedení dalších úkonů. Posléze si mladík vyslechl podezření z přečinů výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví.

Samosoudkyně Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou dne 31. března 2017 vydala trestní příkaz, ve kterém obviněného muže odsoudila k úhrnnému trestu vyhoštění v trvání dvou roků a šesti měsíců. 

por. Mgr. Alena Kacálková
2. května 2017

vytisknout  e-mailem