Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilec uprostřed silnice

RYCHNOVSKO - Nadýchal téměř čtyři promile. 

Tři události na rychnovských silnicích řešili včera dopravní policisté.

Auto si samo odjelo
K první byli přivoláni v 06:00 do Solnice. Řidič vozu zn. Volkswagen Transporter zřejmě na benzinové čerpací stanici nezajistil u stojanu auto proti pohybu a odešel do prodejny. Transporter se rozjel z kopečka a zastavil se nárazem do kovové zábrany, kterou poškodil. Díky ní nedošlo k poškození skříně vysavače za ní. Provedená dechová zkouška u řidiče vykázala negativní hodnotu. Škoda havárie je odhadnuta na 32.000 korun.
Dvě auta v příkopu
K dopravní nehodě mezi Křovicemi a Běstvinami vyjížděla hlídka v 13:25. Řidič auta zn. Chevrolet Cruze, jedoucí po této komunikaci, se na přímém úseku s největší pravděpodobností plně nevěnoval řízení. Přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autem zn. Alfa Romeo. Obě auta byla po nárazu odmrštěna do silničního příkopu. Devětašedesátiletého řidiče chevroletu odvezli záchranáři do nemocnice, třiadvacetiletá řidička alfy vyvázla bez zranění. Alkohol u obou řidičů policisté provedenou dechovou  zkouškou neprokázali. Škoda této dopravní nehody byla vyčíslena na 190.000 korun.
Hazard se životem svým i ostatních
K poslední dopravní nehodě vyjížděla hlídka skupiny dopravních nehod v 17:15 na silnici č. I/11 do Rybné nad Zdobnicí. Po této frekventované komunikaci se v lesním neosvětleném úseku pohyboval opilý chodec.  V důsledku silné opilosti se motal ve středu vozovky a před autobusovou zastávkou náhle vstoupil do jízdní dráhy řidiči vozu zn. Mercedes Vito, který se na celou situaci snažil zareagovat strhnutím řízení vlevo.Bohužel se mu nepodařilo  chodci zcela vyhnout a došlo ke střetu pravé ruky muže s pravým vnějším zrcátkem auta. Třiačtyřicetiletého chodce odvezli záchranáři do nemocnice. Dechová zkouška, kterou u něj policisté provedli, vykázala hodnotu 3,90 promile alkoholu v dechu. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 40.000 korun. Na tomto úseku se v tomto týdnu jedná už o druhou zaevidovanou událost.

por. Mgr. Alena Kacálková
2. ledna 2018

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

1.2. Rybná nad Zdobnicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

1.2. Křovice - Běstviny 

Detailní náhled

Rychnovsko

1.2. Křovice - Běstviny 

Detailní náhled

Rychnovsko

1.2. Solnice 

Detailní náhled

Rychnovsko

1.2. Solnice 

Detailní náhled

Rychnovsko

1.2. Rybná nad Zdobnicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem