Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pátrání se šťastným koncem

RYCHNOVSKO - Do hor ihned vyjelo 35 policistů. 

Pátrání po dítěti v horské vesnici krátce před večerem skončilo dobře.

ilustrační foto/PČRVčera v 16:43 přijal operační důstojník oznámení rodičů o tom, že se ztratil jejich syn. Malý chlapec měl spolu s dalšími dětmi údajně vystoupit přibližně hodinu před oznámením v jedné obci na Rychnovsku ze školního autobusu, ale domů přibližně 100m od zastávky nedošel. Rodiče se ho vydali hned hledat po okolí a  když ho nenašli, zavolali na linku 158. Jeden z nich se autem ihned vypravil do obce, kde se nachází školské zařízení a odkud autobus vyjížděl.
Na místo se po oznámení ihned rozjely policejní hlídky z nejbližších obvodních oddělení, psovod se služebním psem, kompletní výjezd kriminální policie a policisté z pohotovostního a eskortního oddělení; dohromady 35 policistů. Mimo jiné úkony kontaktoval operační důstojník  Leteckou službu PČR. Policisté dostali od rodičů podrobný popis dítěte, jeho oblečení i charakteristiku.
V 17:23 policisté obdrželi tu nejlepší zprávu. Otec, který se sám vypravil ke školskému zařízení ještě před příjezdem policistů, tam chlapce v pořádku našel.
Pátrací akce tak byla odvolána. Vzhledem k věku dítěte bližší informace poskytovat nebudeme; možné pochybení konkrétní osoby policisté nyní prověřují.

por. Mgr. Alena Kacálková
10.1.2019 v 11:30

vytisknout  e-mailem