Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tři dopravní nehody se zraněním

RYCHNOVSKO - Na kole, motorce i v autě. 

Pracovně pro policisty rychnovského dopravního inspektorátu začal víkend už v pátek krátce po šesté hodině ranní.

Hlídka vyjížděla k první nahlášené havárii v posledním pracovním dni k obci Libel. Řidič osobního auta zn. Fiat Punto jedoucí z kopce v přehledném úseku předjížděl a při manévru zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla. S autem dostal smyk, který nezvládl. Vyjel vpravo mimo silnici a tam narazil postupně do stromu a oplocení ovocného sadu. Třiadvacetiletého mladíka záchranáři převezli do nemocnice. Orientační dechová zkouška, kterou u něj policicté na místě provedli, vykázala negativní hodnotu. Muži zákona po provedené prohlídce havarovaného osobního auta zadrželi osvědčení o registraci vozidla pro závady. Celková škoda havárie je vyčíslena na 36.000 korun.
K další dopravní nehodě se zraněním vyjížděli policisté týž den v 15:40 do Borohrádku. Řidič motocyklu zn. Honda začal ve městě předjíždět v křižovatce v okamžiku, kdy řidička osobního auta zn. Fiat Punto odbočovala vlevo do místní ulice. Došlo tak ke střetu levého boku auta s přední částí motorky. Po něm záchranáři šestadvacetiletého mladíka odvezli do nemocnice. Přítomnost alkoholu policisté na místě provedenou dechovou zkouškou u obou řidičů vyloučili. Zjistili také, že motocykl nemá platnou technickou kontrolu. Škoda této dopravní nehody je odhadnuta na 13.000 korun.
O den později,  půl hodiny po dvaadvacáté hodině, vyjížděla dopravní hlídka mezi Kostelec nad Orlicí a Doudleby nad Orlicí. Na přímém úseku místní komunikace "Grunda" cyklista pod vlivem alkoholu jízdu na bicyklu nezvládl, přejel do protisměru a tam narazil do zaparkovaného osobního auta zn. Škoda Rapid. Po střetu šestatřicetiletý cyklista bez přilby spadl na zem. Zraněného muže transportovali záchranáři do nemocnice. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu u něj vykázala hodnotu 1,98 promile. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 15.500 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
11. června 2018

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

9.6. Doudleby n. Orl. 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.6. Libel 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.6. Libel 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.6. Borohrádek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem