Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Distributor pervitinu uvízl v policejní síti

RYCHNOVSKO - Násilník skončil ve vězení. 

Rychnovští kriminalisté šetří další případ nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V polovině dubna si  obvinění z tohoto přečinu vyslechl pětadvacetiletý mladík z Vamberka. Nejméně od roku 2010 do září loňského roku, kdy nastoupil do výkonu trestu odnětí svobody, neoprávněně nabídl, prodal nebo jinak jinému opatřil v okruhu svých známých, přátel a zájemců psychotropní látku metamfetamin, zvaný pervitin. Této nezákonné činnosti se dopouštěl zejména v Pekle, Doudlebách nad Orlicí, Kostelci nad Orlicí, Rychnově nad Kněžnou a na dalších místech Rychnovska a Svitavska. V uvedeném období neoprávněně poskytl pervitin za peníze, výměnou za věci či zdarma  nejméně 34 osobám v různě velkých dávkách nejméně ve 363 případech, za částku 182.000 korun. Pervitin rovněž poskytl dvěma dětem, a to ve 45 případech za celkovou částku 13.000 korun (a dílem zdarma).
Obviněný, sám uživatel návykových látek je osoba policii dobře známá, v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody za majetkovou i násilnou trestnou činnost. Za výše uvedenou trestnou činnost mu hrozí až pětiletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
29. 4. 2019

vytisknout  e-mailem