Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Slavnostní otevření zrekonstruované budovy

RYCHNOVSKO - Za přítomnosti policejního prezidenta brig. gen. Mgr. Jana Švejdara 

Dnes dopoledne, krátce po desáté hodině, policejní prezident brig. gen. Mgr. Jan Švejdar spolu s  ředitelem Krajského ředitelství Policie Královéhradeckého kraje plk. JUDr. Davidem Fulkou, MBA, hejtmanem Královéhradeckého kraje PhDr. Jiřím Štěpánem, Ph.D.  a vedoucím územního odboru Rychnov nad Kněžnou plk. JUDr. Zdeňkem Hlaváčkem přestřihl pásku při příležitosti slavnostního otevření zrekonstruované budovy Policie České republiky, územního odboru Rychnov nad Kněžnou.
Budova, která se rekonstrukce dočkala přesně po 40 letech od svého otevření, se během jednoho roku vizuálně a zejména funkčně změnila. Čtyři desetiletí stará stavba je zateplená a nově opláštěna. Spolu s tím proběhla na objektu kompletní výměna oken a venkovních dveří a opravou prošly i obě ploché střechy. Tato rekonstrukce se uskutečnila díky významné finanční pomoci Evropské unie – Fondu udržitelnosti v rámci Operačního programu Životního prostředí a programu Ministerstva životního prostředí Nové zelená úsporám. Budově, která stojí v místech dnes již neexistujícího rodného domu spisovatele Karla Poláčka, se tak díky rekonstrukci podařilo citelně snížit svoji energetickou náročnost a díky dalším úpravám zvýšit  uživatelský komfort pro policisty i přicházející občany.
Slavnostního otevření se kromě výše uvedených osobností zúčastnili i zástupci státní správy a samosprávy – senátor JUDr. Miroslav Antl, starosta města Rychnov nad Kněžnou Ing. Jan Skořepa a další významní hosté.
Reportáž Jana Duška ZDE:

por. Mgr. Alena Kacálková
30. 5. 2019

Odkazy do noveho okna

Slavnostní otevření

Slavnostní otevření 

Detailní náhled

Slavnostní otevření

Slavnostní otevření 

Detailní náhled

Slavnostní otevření

Slavnostní otevření 

Detailní náhled

Slavnostní otevření

Slavnostní otevření 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem