Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za volantem neměli co dělat

RYCHNOVSKO - Delší čas za něj neusednou. 

Na seznam hříšníků v dopravě přibyli další tři řidiči, kteří nerespektovali předpisy.

Pětadvacetiletého mladíka za volantem osobního auta zn. Volkswagen Passat Variant combi zastavila ve městě včera hodinu před půlnocí hlídka rychnovských policistů. U muže provedla orientační dechovou zkoušku, při které mu naměřila hodnotu 2,31 promile alkoholu v dechu. Tím u něj nejen noční jízda skončila. Muž u sebe navíc neměl řidičský průkaz. Po nezbytných úkonech si na policejní služebně vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podezření ze stejného přečinu si vyslechl i osmadvacetiletý muž, kterého zastavila hlídka týnišťských policistů v Česticích. Při běžné silniční kontrole půl hodiny po půlnoci u řidiče osobního auta zn. Audi muži zákona provedli orientační test na přítomnost návykových látek, který vykázal pozitivní hodnoty na látky metamfetamin/amfetamin. Muž se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči a na základě toxikologického posudku byly u něj policisté zahájili úkony trestního řízení.

Policisté ze stejného obvodního oddělení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání i čtyřiadvacetiletému muži za volantem osobního auta zn. Renault Laguna. Ten v Ličně řídil vůz i přesto, že má příkazem Městského úřadu v Rychnově nad Kněžnou uložený zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2020, který se mu takto ještě prodlouží.

por. Mgr. Alena Kacálková
18. září 2019

vytisknout  e-mailem