Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volantem

RYCHNOVSKO - Tři muži ze tří zemí požili, a pak řídili 

V policejní síti o víkendu uvízli tři řidiči pod vlivem alkoholu. Čech, Slovák a Polák ukončili svoji jízdu předčasně.

V sobotu hodinu před šestou hodinou ranní projížděl ulicemi Rychnova nad Kněžnou řidič vozidla zn. Citroën Saxo. Hlídka rychnovských policistů ho v Jiráskově ulici předepsaným způsobem zastavila a vyzvala k běžné silniční kontrole. Tím jízda pro místního osmadvacetiletého občana skončila - dechovou zkouškou u něj muži zákona naměřili 1,08 promile alkoholu v dechu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz, odvezli ho na lékařské vyšetření spojené s odběrem žilní krve a sdělili mu podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

V neděli v téměř stejnou dobu na stejném místě zastavila hlídka dopravních policistů řidiče vozu zn. Ford Focus. Běžná silniční kontrola i tomuto jednačtyřicetiletému muži ze Slovenska jízdu ukončila. Muži zákona u něj totiž dechovou zkouškou naměřili 1,98 promile alkoholu v dechu. I tento hazadrér se podrobil lékařskému vyšetření, odevzdal policistům řidičský průkaz a vyslechl si podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Do zaměstnání nedojel v pondělí ráno řidič vozu zn. Ford Mondeo z Polska. Muže jedoucího přes Orlické Záhoří a Deštné v Orlických horách zastavila v pět hodin ráno hlídka dopravních policistů ve Skuhrově nad Bělou. Při běžné silniční kontrole čtyřiatřicetiletý muž nadýchal 1,13 promile alkoholu v dechu. Místo cesty do práce ho policisté doprovodili na lékařské vyšetření do rychnovské nemocnice, zadrželi mu řidičský průkaz, zakázali další jízdu a sdělili podezření z přečinu ohrožování pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až jednoletý nepodmíněný trest.
 
por. Mgr. Alena Kacálková
3. června 2013

vytisknout  e-mailem