Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Srážka malého cyklisty s osobním autem

RYCHNOVSKO - Školáka bez přilby odvezli zdravotníci do nemocnice. 

Jízda na kole bez přilby skončila pro cyklistu pobytem v nemocnici. Policisté žádají malé i  velké cyklisty - jezděte bezpečně !

Rychnovští policisté ze Skupiny dopravních nehod vyjížděli ve čtvrtek půl hodiny po poledni k dopravní nehodě v Častolovicích. Řidič vozu zn. Citroën jel po jedné z místních komunikací k obci Hřibiny. Z vedlejší komunikace chtěl třináctiletý cyklista přejet přes hlavní komunikaci dál mimo silnici. Malý cyklista vjel do křižovatky a nedal přednost v jízdě právě projíždějícímu citroënu. Jeho řidič přes intenzivní brzdění už střetu nedokázal zabránit.  Zraněného ho záchranáři převezli do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Cyklista neměl na hlavě ochrannou přilbu. Alkohol policisté dechovou zkouškou u obou účastníků dopravní nehody vyloučili. Škoda je vyčíslena na 9.000 korun.

Prázdniny jsou stále v plném proudu, Policie České republiky proto žádá rodiče, aby dětem připomínali základní pravidla bezpečného chování v silničním provozu a aby dbali na to, že ochranná přilba je pro cyklisty do 18 let při jízdě povinná.
Žádáme také řidiče, aby neopomněli skutečnost, že děti stále fungují v "prázdninovém režimu" a vzhledem k tomu jezdili opatrně, předvídali a brali ohled na zvýšený počet dětí školou povinných na silnicích.

Další vážné dopravní nehody malých cyklistů.
Mladé Buky

Královec 

Hradec Králové

por. Mgr. Alena Kacálková
8. srpna 2014

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

8.7. Častolovice 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.7. Častolovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem