Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilý řidič kličkoval na účelových komunikacích

RYCHNOVSKO - Vyhýbal se modrým majáčkům, u kterých stejně skončil. 

K méně obvyklé dopravní nehodě vyjížděli policisté v úterý dopoledne. Pirát silnic měl při své kaskadérské jízdě více štěstí než rozumu.

Na linku 158 oznamuje v 9:45 volající, že do brány ovocných sadů u Slemena - Synkov narazil řidič peugeotu. Na volajícího nijak nereaguje a ten se domnívá, že je pravděpodobně opilý nebo má nějaký zdravotní problém. Volající na linku 158 zavolal také tísňovou linku záchranářů, kteří jsou již na cestě.
Policisté ze Skupiny dopravních nehod na místě zjistili, že jednačtyřicetiletý řidič z Tutlek jel po místní komunikaci od Jedliny směrem na Slemeno. Při jízdě odbočil k myslivecké chatě, kde se otočil a při vjíždění zpět na místní komunikaci vyjel vlevo mimo silnici do lesa, kde narazil do stromu. S poškozeným předkem bylo auto odhozeno zpět na komunikaci, a řidič poté pokračoval v jízdě směrem k zemědělskému družstvu. Cestou dvakrát částečně vyjel vpravo mimo komunikaci a jednou se mu podařilo vjet zcela mimo silnici do příkopu. I tento zádrhel ho ale od řízení nikterak neodradil a muž pokračoval v jízdě směrem k cíli. Projel branou zemědělského družstva, ale hned poté sjel ze silnice do travnatého prostoru mezi kontejnery. Tam se mu podařilo zastavit bez nárazu do plechovým zásobníků. Vycouval a opět vyjel vlevo mimo komunikaci, kde už ale nebyl schopen v jízdě pokračovat. Po pomoci náhodného svědka ho záchranáři převezli s lehkým zraněním do rychnovské nemocnice.

Hlídka rychnovských policistů zamířila za řidičem do zdravotnického zařízení, kde u něj provedla dechovou zkoušku. Krátce před 11 hodinou u něj policisté naměřili 2,02 promile alkoholu v dechu. U řidiče byl také proveden odběr krve.
Jak řidič mužům zákona uvedl, požil předchozí večer několik piv a panáků tvrdého alkoholu a podobný obsah požil i ráno před jízdou. Po nárazu do stromu tuto proceduru ještě zopakoval a vydal se na další jízdu.
Nezodpovědný řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jen zázrakem nedošlo na cestě, která se o víkendu hemží cyklisty, k žádnému dalšímu zranění osob.

Policie ČR varuje všechny řidiče před nadcházejícími velikonočními svátky - alkohol za volant nepatří. Hazardujete nejen se životem svým, ale i ostatních, kteří na rozdíl od vás mohou být zodpovědní.

por. Mgr. Alena Kacálková
17. dubna 2014

 

 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

15.4. Synkov - Slemeno 

Detailní náhled

Rychnovsko

15.4. Synkov - Slemeno 

Detailní náhled

Rychnovsko

15.4. Synkov - Slemeno 

Detailní náhled

Rychnovsko

15.4. Synkov - Slemeno 

Detailní náhled

Rychnovsko

15.4. Synkov - Slemeno 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem