Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za víkendem

RYCHNOVSKO - Alkohol za volantem i řidítky. 

Dopravní nehody, alkohol za volantem i řidítky a krádeže dokumentovali policisté na Rychnovsku během dalšího zářijového víkendu.

Vyhlédl si elektromotory
Elektromotory si v Častolovicích vyhlédl neznámý lapka. V noci ze čtvrtku na pátek přelezl 2,5 metrový plot u firmy a z jejich prostor po poškození plachty haly ukradl 10 sad elektromotorů. Majiteli vznikla škoda v řádech deseti tisíců korun. Případ šetří kostelečtí policisté.

Zahradní technika zmizela
Vloupání do garáže v Jílovicích nahlásili majitelé v sobotu odpoledne policistům Obvodního oddělení Dobruška. Doposud neznámý pachatel poškodil plot u pozemku a po odstranění visacího zámku vnikl do garáže. Z té ukradl 4 ks zimních pneumatik, benzinový křovinořez, motorovou pilu a další zahradní techniku. Majitelům způsobil škodu v řádech deseti tisíců korun.

Noční honička
Policistům Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí neunikl řidič vozu zn. Škoda Felicia jedoucí po místní komunikaci v Merklovicích v sobotu v pět hodin ráno. Hlídka se šestačtyřicetiletého místního občana snažila zastavit s rozsvícenými modrými světly společně s červeným nápisem "STOP" a zvukovou signalizací. Reakce řidiče ale byla zcela opačná - před muži zákona začal ujíždět. Honička se mu ale nevyplatila, svoji jízdu nepřizpůsobil schopnostem  ani vlastnostem komunikace a s felicií dostal smyk. S autem narazil do dřevěné  stavby u rodinného domu. I poté, co z havarovaného vozu vystoupil, chtěl hlídce utéct a záhy se ukázalo proč. Policisté u něj dechovou zkouškou naměřili 1,46 promile alkoholu v dechu. Následně mu zadrželi řidičský průkaz. Při této havárii naštěstí nebyl nikdo zraněn, škoda je odhadnuta na 7.000 korun. Ujíždějící opilec je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Noční sjezd
Neskutečný hazardér skončil v síti dopravních policistů o půlnoci ze soboty na neděli u Rychnova nad Kněžnou. Šestadvacetiletý mladík jel na jízdním kole po silnici č. I/14 z Vamberku směrem na Rychnov nad Kněžnou. Na hlavním tahu sjížděl s bicyklem z kopce v protisměru a bez osvětlení. Hlídka dopravních policistů u něj dechovou zkouškou naměřila 1,16 promile alkoholu v dechu. Za tento riskantní noční výlet podezřelému ve správním řízení hrozí až dvaceti tisícová pokuta.

Za volantem traktoru se zákazem
Svoji jízdu předčasně ukončil i osmatřicetiletý řidič kolového traktoru zn. Zetor. Při cestě ze Solnice do Skuhrova nad Bělou u něj rychnovští policisté v neděli dopoledne zjistili, že za volant usedl i přesto, že má rozhodnutím Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do srpna roku 2016. Ten se mu nyní pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání zřejmě ještě prodlouží.

Škola smyku v mlze
V neděli v 10:00 vyjížděla hlídka rychnovské Skupiny dopravních nehod do Orlických hor. Řidička vozu zn. Škoda Felicia jedoucí mezi Sedloňovem a Deštnou v Orlických horách v pravotočivé zatáčce s největší pravděpodobností nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a povětrnostním podmínkám. Na mokré vozovce dostala smyk, který nezvládla a s autem vyletěla vlevo mimo silnici, kde se přetočila na střechu. Při havárii dvaadvacetiletá řidička utrpěla lehké zranění, se kterým ji záchranáři převezli do rychnovské nemocnice. Nikdo jiný naštěstí zraněný nebyl, alkohol byl u řidičky dechovou zkouškou vyloučen. Škoda havárie byla odhadnuta na 20.000 korun.

Couval se dvěma a půl promile
Na nestandardní parkování na sídlišti Mírová v Rychnově nad Kněžnou upozornil v neděli odpoledne policisty telefonát na linku 158. Řidič nákladního vozu zn. Mercedes Benz Vito při couvání do parkovacího boxu neodhadl boční vzdálenost od zaparkovaného osobního vozidla zn. Chevrolet a narazil do něj. Hlídka rychnovských policistů, která hned po oznámení vyrazila na místo, u jednasedmdesátiletého místního řidiče naměřila 2,49 promile alkoholu v dechu. Při této dopravní nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn, škoda je vyčíslena na 8.000 korun. Muži zákona řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz. Nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Alena Kacálková
22. září 2014


 

vytisknout  e-mailem