Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvody přes internet

RYCHNOVSKO - Stále stejný scénář. 

Podvody přes internet šetří policisté na Rychnovsku. V tomto týdnu dva případy zadokumentovali muži zákona v Kostelci nad Orlicí a Dobrušce.

Na inzerát neměckého portálu odpověděl počátkem února muž z Dobrušska, který si chtěl zakoupit dalekohled. Na uvedený účet zaslal po písemné domluvě několik stovek euro, ale zboží doposud neobdržel. Prodávající s nakupujícím již nekomunikuje a poškozenému muži se zpět nevrátily ani peníze.
Podobný podvod přes internet s téměř stejným scénářem šetří i policisté z Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí. Nakupující si na jednom z portálů začátkem ledna objednala herní konzoli, kterou inzeroval prodávající. Když žena na uvedený účet uhradila požadovanou finanční částku, prodávající s ní přestal komunikovat. Zboží do dnešního dne poškozená neobdržela, stejně jako zaslané peníze. Škoda, kterou jí zloděj podvodem způsobil, se pohybuje v řádech tisíců.
Policisté osoby nakupující přes internet opakovaně upozorňují: Neplaťte objednávku předem převodem celé částky na účet. Zboží raději přebírejte dobírkou. Podezřelá je i nabízená daleko nižší cena, než je obvyklé. Pokuste se ověřit si reference na prodávajícího či kontaktní webové stránky.

por. Mgr. Alena Kacálková
4. března 2015

vytisknout  e-mailem