Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Střetů se zvířaty neubývá

RYCHNOVSKO - Neděle smolná třikrát. 

Hned tři dopravní nehody, při kterých došlo ke střetu se zvířaty, šetřili dopravní policisté v průběhu neděle 18. května.

K první dopravní nehodě byli přivolaní v 04:15 mezi Vamberk a Záměl. Z pravého příkopu vyběhl pod kola vozu zn. Volkswagen srnec. Škoda této nehody byla odhadnuta na 35.000 korun.
Ke druhému střetu vyjížděla rychnovská Skupina dopravních nehod večer v 20:50 mezi Panskou Habrovou a Prorubky. Na přímém úseku vyběhla řidiči vozu zn. Škoda Octavia srna na silnici a narazila do levého boku auta. Po nárazu z místa utekla. Škoda byla vyčíslena na 3.000 korun.
O hodinu později vyjížděli dopravní policisté mezi Vamberk a Záměl. Na obchvatu města řidiči nákladní soupravy zn. Mercedes-Benz s přívěsem zn. Wecon vyběhlo náhle z levého silničního příkopu divoké prase. Řidič přes intenzivní brzdění kvůli krátké vzdálenosti střetu již nezabránil. Prase zůstalo na místě mrtvé. Vzniklá škoda je 30.000 korun.
Ani v jednom případě nedošlo ke zranění osob a ani u jednoho z řidičů policisté dechovou zkouškou neprokázali přítomnost alkoholu.

Statistika:
Od počátku roku dopravní policisté zadokumentovali 179 dopravních nehod a z toho 61 střetů se zvěří, což je o 30 více než za stejné období loňského roku.
Více k tématu ZDE.


por. Mgr. Alena Kacálková
19. května 2014

vytisknout  e-mailem