Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragická dopravní nehoda

RYCHNOVSKO - Střet s osobním autem motorkář nepřežil 

V pátek 7. června v 16:23 nahlásila dispečerka záchranné služby rychnovskému operačnímu důstojníkovi dopravní nehodu osobního vozidla s motocyklem.
Třicetiletý muž jel na motocyklu zn. Yamaha od Rychnova nad Kněžnou po silnici č. I/14 směrem na Vamberk. Při projíždění obce Lupenice vyjížděl z místní vedlejší komunikace označené dopravní značkou "Stůj, dej přednost v jízdě" šedesátiletý řidič vozidla zn. Nissan Almera s přívěsným vozíkem. Při odbočování vlevo na hlavní silnici s největší pravděpodobností nedal přednost přijíždějícímu motorkáři a došlo ke střetu levé boční části auta s motocyklem. Přes okamžitou resuscitaci na místě události mladý motorkář následkům zranění bohužel podlehl.
Dechová zkouška provedená u řidiče osobního vozidla přítomnost alkoholu neprokázala.K určení přesné příčiny úmrtí muže byla nařízena soudní pitva, jejíž součástí bude rozbor krve na určení, zda nebyl řidič při jízdě pod vlivem alkoholu.
Motocykl byl zajištěn k znaleckému zkoumání. Po dobu vyšetřování této tragické události na místě odkláněli policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí dopravu po místních objízdných trasách.
Škoda této tragické dopravní nehody byla vyčíslena na 100.000 korun.

Příčiny dopravní nehody a míru zavinění vyšetřují policisté dopravního inspektorátu v Rychnově nad Kněžnou spolu se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování.

por. Mgr. Alena Kacálková
8. června 2013

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

7.6. Lupenice 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.6. Lupenice 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.6. Lupenice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem