Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na silnicích

RYCHNOVSKO - Deštivé počasí řidiče pozlobilo. 

Páteční deštivé počasí potrápilo některé řidiče. V sobotu si na své přišel doposud neznámý kapsář.

Do popelářského auta narazil v pátek dopoledne řidič vozu zn. Audi. Řidič speciálního nákladního vozidla zn. Volvo jedoucí od Běstvin ke Křovicím najížděl se zapnutými výstražnými světly k pravému okraji komunikace, aby provedl svoz odpadu. Řidič audi s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám, na mokré vozovce začal brzdit, ale střetu již nezabránil. Po čelním nárazu do zadní části nákladního vozidla byl řidič osobního auta převezen se zraněním do nemocnice. Alkohol policisté na místě u obou řidičů dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této dopravní nehody se vyšplhala na 330.000 korun.

Policisté rychnovského Dopravního inspektorátu vyjížděli k další páteční dopravní nehodě krátce před polednem. Řidič vozidla zn. Škoda Felicia jedoucí po silnici č. I/11 od Rybné nad Zdobnicí směrem na Žamberk začal předjíždět. S největší pravděpodobností přehlédl řidičku vozu zn. Audi jedoucí v protisměru. Přes snahu řidičky vyhnout se felicii došlo ke střetu obou osobních vozidel a ke zranění obou řidičů, které záchranáři převezli do rychnovské nemocnice. Dechovou zkouškou alkohol policisté u obou řidičů vyloučili. Škoda této dopravní nehody byla vyčíslena na 30.000 korun.

K havárii vozidla zn. Renault Megane vyjížděla dopravní hlídka v pátek po čtvrté hodině odpoledne. Řidič jedoucí od Hlásky směrem na Zdobnici po projetí levotočivé zatáčky na přímém úseku s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám. Na mokré vozovce přejel do protisměru, kde sjel do silničního příkopu a zastavil se až čelným nárazem do stromu. Řidiče záchranáři se zraněním převezli do rychnovské nemocnice. Policisté u něj alkohol dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této havárie byla odhadnuta na 20.000 korun.

 

Nevesele skončila zábava pro dvě účastnice sobotní akce v Černíkovicích. Zřejmě větší počet lidí na taneční zábavě přilákal mezi hosty i kapsáře, který využil chvilky nepozornosti a odcizil dvě peněženky s osobními doklady,  platebními kartami a finanční hotovostí, ke kterým přidal mobilní telefon zn. Samsung Galaxy. Majitelkám tak způsobil škodu v řádech tisíců korun.

Policisté návštěvníkům akcí s větší kumulací účastníků doporučují - mějte své věci stále pod kontrolou. Nenechávejte je bez dohledu, obzvlášť, jde-li o dražší předměty či finance. Kapsářům stačí okamžik, aby vás o cennosti připravili.

por. Mgr. Alena Kacálková
10. listopadu 2014

 

 

 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

7.11. Běstviny 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.11. Rybná n. Zd. 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.11. Zdobnice 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.11. Běstviny 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem