Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend ve znamení alkoholu

RYCHNOVSKO - Sobotou brázdili opilí řidiči i cyklisté. 

Alkohol za volantem i řidítky zadokumentovali v sobotu policisté na Rychnovsku. Dle víkendového souhrnu měli podobné zkušenosti i jejich kolegové z Královéhradecka a Trutnovska.

K havárii cyklistky vyjížděli v sobotu půl hodiny po půlnoci policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod. Sedmapadesátiletá žena jedoucí po místní komunikaci v Tutlekách najela na svém bicyklu vpravo mimo komunikaci, kde havarovala. Se zraněním ji záchranáři převezli do rychnovské nemocnice. Policisté u ní dechovou zkouškou naměřili 1,90 promile alkoholu v dechu.

Návykové látky za volantem zaevidovala během soboty i hlídka dopravních policistů.
V 9:00 řídil ve Vamberku  vozidlo zn. Peugeot 106 devatenáctiletý mladík. Při běžné silniční kontrole u něj policisté dechovou zkouškou naměřili 0,68 promile alkoholu v dechu. Lékařské vyšetření spojené s odběrem žilní krve nevyužil. Muži zákona mu na místě další jízdu zakázali a zadrželi řidičský průkaz.

O hodinu později zastavila hlídka dopravních policistů ve Vamberku řidiče vozidla zn. Volkswagen Transporter. Při běžné silniční kontrole u osmadvacetiletého muže při dechové zkoušce naměřila 0,32 promile alkoholu v dechu. Test provedený na přítomnost návykových látek byl rovněž pozitivní. Řidič využil svého práva a požadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a moče. Na místě kontroly mu policisté zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali.

Do třetice všeho špatného zastavili dopravní policisté krátce po 21:00 v Rychnově nad Kněžnou cyklistu. Na frekventované silnici č. I/14 poblíž marketu Tesco jel na bicyklu zn. Author třiadvacetiletý mladík. Na kole kličkoval, místy jel středem komunikace a při odbočování vlevo směrem k obchodu přejel do protisměru a těsně se minul s protijedoucím autem. Po zastavení nebezpečného jezdce u něj muži zákona dechovou zkouškou naměřili 0,92 promile alkoholu v dechu. Opilému cyklistovi další jízdu zakázali a přestupek zadokumentovali.

por. Mgr. Alena Kacálková
13. října 2014

vytisknout  e-mailem